Български Руский English

 

Image

Град Ахтопол се намира на 80 км. от Бургас в най-южната част на черноморското крайбрежие, там където слънчевите дни са повече от дните в годината, където рибарските лодки и бъчвите с вино не са туристическа атракция, а част от ежедневието.

Тук са запазени ценни паметници от всички епохи на неговото хилядолетно съществуване - стари крепостни стени от Римската епоха и Средновековието, византийски и старобългарски църкви, старинни къщи от XVIII и XIX век.

Съприкосновението с този древен град ще бъде за Вас най-приятното и незабравимо изживяване!

На фона на прекрасната антична атмосфера се открива неповторима възможност за отдих и атракции.

В приятна и романтична обстановка, с полъх на море, може да вкусите ястия от националната кухня, рибни деликатеси, дивеч, екзотични коктейли и маркови напитки, съчетани с висок стандарт на обслужване. Многобройните заведения за хранене и развлечения задоволяват и най-изтънчените интереси.

Имате възможност да изкарате при нас едно чудесно лято или прекрасна зимна ваканция. Всеки сезон тук носи своето очарование и разнообразни възможности за почивка, отдих и развлечения. В района има отлични възможности за ловен туризъм.

На 4 км. на юг от гр. Ахтопол се намира с. Синеморец. Може да се разходите с лодка по река Велека, която в последните си 10км. е плавателна, да се запознаете с уникални растителни видове - жълта лилия, блатно кокиче и редки видове птици, да обходите обозначените еко-пътеки или да се насладите на живописната гледка - там където реката целува морето. С лодка в морето могат да се видят изключителни скални образувания - "Сфинкса", "Скалния човек", "Пещерата на тюлена-монах".

Природното съчетание на море, река и Странджа планина дава възможност за разнообразна почивка на всеки, докоснал се до това кътче на България.